Voor (P)Rutte DE WAARHEID?

(Leestijd ± 3 minuten)

Op Facebook het volgende relaas?;

Voor (P)Rutte DE WAARHEID?

Sukkel let je wel even op!!!!

Neem een gezin met 1300 euro inkomsten per mand. 1 kind ongeveer 100 euro per maand kinderbijslag en kindertoeslag 1400 euro totaal

Nu gaan we verder rekenen;

450 euro huur, 200 euro gas en licht,  340 euro zieken kosten verzekering, 120 euro overige verzekeringen dit maakt totaal 1110 euro per maand vaste lasten. 

We hebben nu nog geen mobiel mee geteld of een auto of misschien een abonnement voor het openbaar vervoer. 
Nu komt de grap voor 3 man eten kopen bij de voordelige supermarkten kost al snel 75 euro per week dit maakt 325 euro per maand. 

Rutte let je wel op? 

Deze mensen geven dus nu al meer uit als dat ze ontvangen want dit maakt samen 1110 euro plus 325 euro is gelijk aan 1435 euro.

Dat is elke maand 35 euro tekort

Maar wacht er komt nog meer; 

Rutte niet gaan liggen slapen even bij de les blijven! 

Nu werkt vader bij het uitzendbureau, zoals uw wens is. Flexwerken noemt u dat. Hij is een gelukkig mens en werkt al zeker 6 maanden op een en de zelfde plek. Nu moet het uitzendbureau hem even een weekje thuislaten anders zitten er verplichtingen aan vast welke natuurlijk het uitzendbureau niet wil dus nu krijgt hij een week geen werk. Voor die ene week een uitkering aanvragen dat heeft geen zin. Eer je aan de beurt bent om langs te komen ben je immers weer aan het werk dus om de 6 maanden komt deze man een week tekort. Maar daar mag hij dan wel wat meer uren voor maken dan kan hij daarmee de achterstand in lopen. En nu zegt de overheid; “Ho, dat kan niet!” hij verdient teveel en word er extra belasting geheven op zijn over uurtjes. Weer betaald jan de arbeider het gelach.

Nu word moeder ziek en gaat naar de arts die neemt wat bloed monsters (deze moet moeder zelf betalen ongeveer, 13 euro). Na dit onderzoek heeft de arts nog niet gevonden wat het is en neemt voor de zekerheid nog wat ontlasting en stuurt dat op naar het lab (ook dit mag moeder zelf betalen weer een 13 euro). Nu heeft hij het gevonden en laat moeder wat medicijnen halen dit word Netjes door het ziekenfonds betaald? FOUT DUS!!!!, want moeder moet eerst de 350 euro eigen risico betalen! Inmiddels moet vader wat eerder thuis komen omdat moeder het niet helemaal alleen meer red. Vader komt eerder thuis zodat hij kan zorgen voor moeder en hun kind.

Nu heeft vader wat minder uurtjes gewerkt ivm ziekte van moeder. Na 3 dagen krijgt hij een telefoontje van het uitzendbureau met de melding dat hij niet steeds eerder weg mag gaan want dat vindt de klant niet goed. Vader moet toch zorgen dat moeder en Kind een warme maaltijd krijgen en besluit daarom gewoon toch weer wat eerder weg te gaan, nu komt het gelach.

Rutte let je even op!

Hij word ontslagen door het uitzendbureau omdat hij werk weigert! Nu is de hel los hij moet nu naar het UWV en krijgt daar te horen dat hij geen recht heeft op een uitkering! Hij heeft immers werk geweigerd nu moet hij naar de gemeente. Deze heeft 2 maanden nodig om te beslissen of dat hij hier wel recht op heeft. 2 maanden geen inkomsten 2 maanden zelf bekostigen maar van welk geld dan? Dus word het gas en licht niet betaald en na 2 maanden word de meter weg gehaald. De huur?, ja helaas die kan ook niet worden betaald na 2 maanden word het uit handen gegeven aan een deurwaarder deze rekent woeker prijzen voor het incasseren van de gelden die het gezin toch al niet kan Betalen. Inmiddels word er een sociale dienst uitkering toegezegd. Het gezin krijgt jawel 1200 euro, dus nog minder geld! 

Nu komt de grap!

Deze mensen kunnen de kosten niet meer betalen en kloppen bij de schuld sanering aan. Na een paar maanden word dit aanvaard. Nu blijft de man in de sociale dienst voor ja wel 3 jaar en alle schulden worden kwijt gescholden. Het gezin kan op nieuw beginnen het vervolg hier van is begin boven aan deze tekst op nieuw te lezen en ervaar hoe de werkelijke situatie van heel veel mensen in Nederland is!

Rutte doe toch iets!

Ik weet niet wie dit heeft geschreven maar het is keihard de waarheid.

(Bron; Facebook)

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen