Bejaarden en Asielzoekers!

(Leestijd ± 2 minuten)

Stop-het-SlopenIk krijg er de kriebels van. Weer lees ik op Facebook een bericht waarin wordt opgeroepen een artikel te delen over hoe slecht onze ouderen het momenteel hebben. Met koeien letters staat er als opmerking onder; “Ik denk niet dat veel mensen dit bericht zullen delen in verband met de asielzoekers!”. Ik kan onderhand wel kotsen van de manier waarop er gedacht wordt. Asielzoekers en het geld dat daaraan besteed wordt heeft niets maar dan ook niets te maken met het geld dat aan ouderen besteed word.

Ik heb medelijden met de ouderen die tegenwoordig moeten rond komen van een minimaal inkomen. Waar de overheid kan plukken ze deze groep kaal. Bejaardentehuizen worden gesloten, personeelsbestanden in verzorgingstehuizen worden ingekrompen en je moet bij kans dood zijn om nog in een verzorgingstehuis terecht te komen.

Ik wil er echter wel een kanttekening bij plaatsen. Op Facebook worden berichten omtrent ouderen veelvuldig gedeeld. Het overgrote deel van de mensen dat deze berichten deelt is zich er ter degen bewust van dat de bezuinigingen in zijn geheel los staan van het geld dat er naar vluchtelingen gaat (PVV Stemmers daargelaten). Wat de meeste mensen zich echter niet beseffen is dat zij ook bijdragen aan de afbraak van de ouderenzorg. Het zijn politieke beslissingen en zolang het overgrote gedeelte van de Nederlandse bevolking blind bij zijn stemgedrag blijft zal er weinig veranderen. De PVDA, VVD en het CDA zijn de afgelopen decennia de partijen geweest die dit afbraak beleid mogelijk hebben gemaakt. Zolang dit stemgedrag deze partijen aan de macht houd zal er niets veranderen en zal de afbraak gewoon door gaan (de PVV heeft trouwens het overgrote deel van de plannen die tot deze afbraak van de ouderenzorg leid, gesteund!).

Wil je echt iets doen aan het welzijn van onze ouderen? Kijk dan naar “Geer en Goor zoeken een hobby”. Steun ze met een donatie en doe echt iets voor de ouderen in plaats van het delen van zulke weinig zeggende berichten en het stemmen uit gewoonte. Laat al helemaal het vluchtelingen debat er buiten, deze heeft er net zo weinig mee te maken als dat appels met peren vergeleken worden.

Yosy

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen