Een pact met de duivel?

(Leestijd ± 2 minuten)

We kunnen trots op onszelf zijn! En met onszelf bedoel ik “wij als Europeanen”. Het nieuws wordt momenteel overspoeld met berichten dat die ondankbare vluchtelingen geen gebruik maken van onze zo zuur aangeboden opvangplaatsen. Het is toch schandalig, gemeentebesturen die tegen de publieke opinie in opvangplaatsen aanbieden en dan blijven die ondankbare vluchtelingen weg! Verontwaardiging alom. Maar is het wel zo gek dat die opvangplaatsen leeg blijven?

De grenzen zijn dicht. Een nieuw ijzeren gordijn is opgetrokken rond Europa. Met instemming van onze Europese volksvertegenwoordiging is er een pakt gesloten met de duivel. Vluchtelingen worden opgevangen aan de buitengrenzen van Europa en dan met name in Turkije. Er komt alleen nog maar iemand in op het moment dat een illegaal naar Europa gekomen persoon terug wordt gestuurd naar Turkije. Pas dan gaat het ijzeren gordijn even open en mag er een vluchteling Europa binnen. Een echte vluchteling die gevlucht is voor bijvoorbeeld het wapengekletter in Syrië.

Ons kabinet houd vooralsnog rekening met de opvang van 50.000 vluchtelingen die dit jaar naar Nederland komen. De deal die met Turkije is gesloten zal waarschijnlijk dat aantal voor heel Europa nog niet eens halen. Nee, wij hebben een deal met de duivel en kunnen met een gerust hart de andere kant op kijken. Wij hebben het goed voor met de vluchtelingen en laten het een ver van ons bed show zijn. Wat we niet zien en wat we niet horen is er immers niet. Wij zijn zoooooooo goed!

Neem Jordanië. 8.000.000 Inwoners vangen 1.400.000 vluchtelingen op. De UNHCR doet zijn best om de Jordaniërs te ondersteunen maar de vluchtelingen ontkomen er niet aan dat ze in een concentratie kamp terecht komen. Kampen omheind met prikkeldraad en streng bewaakt door gewapende militairen, met zijn 80.000 op een kluitje. Geen zicht op werk veelal getraumatiseerd, geen toekomstperspectief. De uitzichtloosheid  is een voedingsbodem voor criminaliteit waardoor het alles behalve veilig is in deze kampen.

Voor deze vluchtelingen is het dan nog goed geregeld. Jordanië is vol en het is niet alleen een humanitaire ramp voor de vluchtelingen maar ook voor de Jordaniërs zelf. Tussen de grens van Jordanië en Syrië is een strook niemandsland. Zeker 80.000 vluchtelingen mogen deze strook als hun opvang locatie zien, Jordanië heeft gewoonweg geen plaats meer voor hen. Zij blijven verstoken van elke vorm van hulp en zijn volkomen op zichzelf aangewezen. Tja, VOL=VOL!

Maar wij, wij Europeanen hebben het goed geregeld. Wij hoeven niet te zien hoe deze ontheemden opgevangen worden. Wij doen genoeg.

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen