Stichting Dierenlot, Sorry.

(Leestijd ± 2 minuten)

Stichting Dierenlot.Stichting Dierenlot is in mijn ogen een stichting die goed werk verricht zonder dat het management exorbitante hoge salarissen verdiend. Het jaarverslag van 2015 googeld wel met bedragen die exclusief btw zijn en de berekening van managment vergoeding naar bruto jaarsalaris van de twee directeuren is niet erg inzichtelijk. Maar dan nog, de genoemde bedragen, zelfs wanneer je van de hoogst genoemde bedragen uit gaat, zijn acceptaalbel.

Ik vind het belangrijk dat een gedane gift niet voor het grootste gedeelte naar deze managers gaan maar daadwerkelijk naar de beoogde doelen. Bij Stichting Dierenlot is dit gelukkig goed geregeld. Kleine armlastige, voor dieren opkomende organisaties kunnen rekenen op een riële bijdrage wanneer zij dat nodig hebben. Daarnaast maken verschillende organisaties gebruik van de hun ter beschikking gestelde dierenambulance’s. Dierenambulance’s die aangeschaft worden van de gelden die geschonken zijn aan de Stichting Dierenlot.

Waarom nu toch een blog over deze zinvolle stichting? Nou, een aantal maanden geleden hebben wij, naar aanleiding van een door hen opgezette actie, een kleine donatie gedaan. We verdienen niet veel maar geven zo nu en dan wel eens iets aan een goed doel. Het voelt goed om, hoe klein het bedrag ook, te geven. We geef niet vaak twee keer achter elkaar aan hetzelfde doel, er zijn zo verschrikkelijk veel goede doelen die wat mij betreft allemaal een donatie verdienen dat ik het wel zo eerlijk vind om hier een beetje selectief in te zijn.

Ondanks de goede resultaten van de Stichting Dierenlot zijn zij onlangs van mijn lijstje gevallen. Wat is nu het geval? Na het doen van een donatie valt er zeker 1 keer per maand een mooi uitgevoerde mailing in de bus. Een mooie kleurrijke brief met daarbij een voorgedrukte acceptgiro waarbij ik alleen nog een te doneren bedrag hoef in te vullen. De brief is meestal voorzien van een kleinigheidje dat relateerd aan het in het zonnetje gezette deeldoel van Stichting Dierenlot. De kosten voor hoeveelheid “bedel” brieven en het aantal kleinigheidjes overstijgt onderhand volgens mij het bedrag dat ik indertijd gedoneerd heb. Dus ondanks mijn donatie kost ik hen geld. Geld dat niet aan het goede doel besteed wordt.

Aangezien ik er vanuit ga dat er ook andere doelen in aanmerking komen voor een kleine donatie van ons duurt het nog wel even voordat de Stichting Dierenlot weer aan de beurt zou zijn. Ondertussen is onze donatie opgegaan aan mailingen in de vorm van deze mooie brieven met kleinigheidjes in plaats van aan het goede doel. Kijk daar doneer ik niet voor, dus, helaas Stichting Dierenlot, ik haal je van mijn lijstje af. Sorry.

Yosy

Spread the love

Reacties zijn gesloten.

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen