Tjeu, ingewikkeld hoor.

(Leestijd ± 2 minuten)

1472555147993
Lichen (Ruben) Planus.

Lang leven de medische wetenschap. Ik ga uit van het Syndroom van Yosy en vorige week ben ik voor mijn hoofdpijn bij de Neuroloog geweest. Ik wordt volledig binnenstebuiten gekeerd. Vandaag een brief ontvangen van de Neuroloog naar aanleiding van mijn bloedonderzoek. Mijn vitamine D gehalte is te laag. Weer een pilletje er bij!!!

Google is geduldig en maakt meestal meer kapot dan je lief is. Bij de meeste symptomen moet je niet teveel Googelen want daar wordt je dus alleen maar verdrietig van. Je wordt meestal onnodig bang gemaakt.

Alle waarden van de aan vitamine D gerelateerde lichaamsprocessen waren goed alleen de GFR waarde. Deze waarde geeft de snelheid aan waarop de nieren de door de spieren aangemaakte afvalstoffen afbreken. Een te hoge GFR waarde kan wijzen op een lichte nier beschadiging.

Je nieren zijn naast het zuiveren van je bloed ook verantwoordelijk voor de regulering en productie van verschillende hormonen. Daarnaast zijn zij mede verantwoordelijk voor het omzetten van vitamine D naar het door het lichaam te gebruiken stoffen.

De nieren zijn o.a. mede verantwoordelijk voor de aanmaak van serotonine, een hormoon dat bij het in stand houden en behandelen van een depressie belangrijk wordt geacht. Een slechtere nierwerking kan Artrose en pijn aan je spieren tot gevolg hebben.

15 Tot 17 jaar geleden ben ik behandeld voor Lichen (Ruben) Planus. Er is mij indertijd verteld dat Lichen (Ruben) Planus een huidziekte is die gerelateerd is aan je immuunsysteem. Je lichaam ziet (delen) van je huid als indringer en behandeld deze ook als zodanig. Veel rode met een afgeplatte bovenkant, bultjes op verschillende plaatsen op je lichaam tot gevolg hebbend. En een jeuk!!!!! Niets is zo erg als veel jeuk hebben, je kunt nog beter pijn hebben.

Mijn Lichen (Ruben) Planus is behandeld met verschillende hormoon zalfjes. Welke zalfjes ik allemaal op de plekken gesmeerd heb weet ik niet meer maar, dat het even heeft geduurt voordat de juiste was gevonden, weet ik wel. Ik ben uiteindelijk genezen verklaard ook al begin ik daaraan nu toch te twijfelen. Mijn voeten jeuken nog altijd heel veel en wanneer ik op het internet zoek op afbeeldingen van Lichen Planus dan vind ik er toch die de zelfde uiterlijke verschijning hebben als mijn voeten.

Maar nu het volgende; tijdens mijn speurtocht gerelateerd aan vitamine D kwam ik Lichen Planus tegen. Hormoonzalfjes, werking van de nieren, depressie, spier gerelateerde aandoeningen en hormoonhuishouding.

Ik heb zonet nog maar even met de Neuroloog gebeld. Tijdens het onderzoek van afgelopen woensdag zijn mijn eerdere operaties aan de orde geweest maar niet (alle) eerdere behandelingen die ik ondergaan heb.

Zou het “allemaal” terug te leiden zijn naar mijn behandeling van de Lichen (Ruben) Planus? Hebben die zalfjes misschien mijn nieren zodanig aangetast dat ze nu tot verschillende symptomen leiden?

Zou mooi zijn als het verband gelegd zou kunnen worden want dan zou er (misschien) ook iets aan gedaan kunnen worden.

Spread the love

Reacties zijn gesloten.

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen