Een Ramp van Formaat!

(Leestijd ± 2 minuten)

Een Wereldwijde Ramp van voormaat!Het moest er eens van komen. Onze sociale en maatschappelijk geheugen wordt de laatste paar jaren steevast gedeeld op Facebook. Iets onthouden is niet meer nodig. Wanneer we willen weten wanneer we iets gedaan of beleeft hebben, dan weet meneer Zuckerberg (*¹) precies waar en wanneer. Hebben we het niet zelf gedeeld dan heeft één van onze Facebookvriendjes dat in het verleden wel gedaan. Foto’s van onze opgroeiende kinderen, de felicitaties bij een verjaardag of jubileum, alles weg.

Vanmorgen heeft de ramp plaats gevonden. Ik opende op mijn tablet mijn Facebook App en……….. Niets! Ons sociale en maatschappelijk geheugen bleef leeg. Facebook is niet meer. De sociale reus last ons zitten met een leegte. Negeer een aantal keren de aanmaningen van de energie leverancier en je gaat op zwart. Niet ik ben op zwart gegaan, meneer Zuckerberg heeft zich verslikt in zijn energie consumptie. De energieconsumptie die nodig is om ons sociale en maatschappelijk geheugen in stand te houden was net een brug te ver.

Natuurlijk zijn er backups maar wil jij opdraaien voor het gebrek aan energie, meneer Zuckerberg zijn energierekening? Nee, natuurlijk niet! En daarbij, her-aansluiten is een dure grap.

Het allerergste is dat ook belangrijke dingen die we moeten onthouden zijn verdwenen, voor altijd in de vergetelheid zijn geraakt. Eén A4-tje van landsbelang. Onze toekomst is weg. Eén A4-tje, de leefregels van Geert, het verkiezingsprogramma van de PVV, weg, helemaal weg!

Waar gaat dit naar toe zonder ons sociale en maatschappelijk geheugen. Waar gaat het naartoe zonder onze toekomst; het A4-tje van Geert?

Sterkte! Yosy

(*¹) CEO, Facebook, bedenker en oprichter van.

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen