The Muppet in the White House

(Leestijd ± 2 minuten)

Het is 15.30 uur. Nog 2,5 uur voordat de Verenigde staten van Amerika haar grootste fout in de geschiedenis gaat maken? Voordat hij zijn inauguratie doorlopen heeft heeft hij via Twitter al meer buitenlandse staatshoofden beledigd dan zijn voorganger in zijn hele presidentiële loopbaan. Veel van zijn collega’s hebben wijselijk hun mond gehouden, internationale betrekkingen zijn voor hen belangrijk en helaas, de Verenigde staten van Amerika is een land dat je maar beter aan je kant kunt hebben staan.

De internationale handel heeft al een aantal extra bewegingen laten zien toen bekent werd dat de Verenigde staten van Amerikaanse verkiezingen gewonnen waren door een vastgoedmakelaar, TV persoonlijkheid een keiharde zakenman. Mexico, zijn directe buur heeft te maken met een ware Tortilla crises. De grondstof van tortilla, mais, wordt vanuit Verenigde staten van Amerika geïmporteerd en de mais prijs is de pan uit gerezen. Mexico is afhankelijk van Amerikaanse olie. 1 Februari worden de prijzen van benzine vrij gelaten in Mexico en de verwachting is dat deze prijzen ook gigantisch zullen gaan stijgen.

Er is gewaarschuwd door de waakhond die beoordeeld of de nieuwe president van de Verenigde staten van Amerika wel voldoende afstand heeft genomen van zijn zakelijke belangen. De nieuwe president blijft naast staatshoofd nog te veel zakenman en vastgoedmakelaar. Voor de functie van TV persoonlijkheid zal hij minder moeite hoeven te doen dan dat hij ooit heeft gedaan, de komende 4 jaar is hij de TV!

Op de Balkan worden de vijandigheden tussen Kosovo en Servië steeds serieuzer. De machtswisseling zorgt voor onduidelijkheid in de wereld politiek met gevolg dat de grenzen van wat kan opnieuw opgezocht worden, hoe reageert de wereld op ons met deze nieuwe wereld leider.

Minister Hennis: NAVO is 70, Trump ook.

De Navo is hard bezig om een structurele verdediging op te richten tegen de, in westerse ogen, “agressor” Rusland. Wat wordt de nieuwe weg van Verenigde staten van Amerika wat betreft de Navo en welke gevolgen heeft dat voor de betrekkingen met deze “agressor”? Afgelopen maanden is door veiligheidsdiensten verschillende keren gesproken over de hand die Rusland heeft gehad in de verkiezing van hem. De Russische geheime diensten hebben zich schuldig gemaakt aan verschillende hacks van servers van de Amerikaanse Democraten. Te veel mail correspondentie is via onofficiële kanalen naar buiten gebracht. Heeft Rusland echt de verkiezingen beïnvloed?

Zeker is dat de Verenigde staten van Amerika minder geld gaan besteden aan de militaire wereld overheersing maar of de Narcist zijn woorden waar maakt en zich voornamelijk op de binnenlandse politiek zal gaan richten? Een echte narcist ziet zichzelf toch uiteindelijk liever als “leider van de wereld”, hij zal geen genoegen nemen met “leider van de Verenigde staten van Amerika”.

Ach, we zullen het wel zien. Straks, om 18.00 uur de $200.000.000,- kostende inauguratie, gevolgd door zijn ontdekkingstocht door het Witte huis. Hij is de komende uren wel bezig voordat “The Muppet in the White House” de wereld echt wakker zal schrikken!

Het worden roerige tijden!

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen