High five voor Benjamin Netanyahu?

(Leestijd ± 3 minuten)

Geef me de hand!De politieke beweging DENK is weer in opspraak gekomen. Tunahan Kuzu, een van de twee Kamerleden van de beweging, weigerde bij het ontvangst van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de hand van de bewindsman te schudden.

Nu ben ik een beetje alergisch voor alle shit die op Facebook gespuid wordt door PVV aanhangers en al helemaal als het berichtgevingen over Israëlische zaken betreft. De PVV is nog net niet een Israëlische partij maar Dhr. Wilders heeft er zijn basis wel liggen en nauwe banden met de natie.

Zou jij de hand schudden van een leider die zich gedraagd als een wolf in schaapskleren? Ik niet. Een wolf in schaapskleren?

Israël verdedigt gemeenschappelijke waarden maar alleen wanneer het haar uitkomt. De groei van de staat Israël is mede te danken aan de manier waarop onze Joodse medemens in de eerste helft van de 20ste eeuw behandeld werd. Niet alleen Natie Duidsland maar ook de Sovjet-Unie nam het niet zo nauw met de mensenrechten. Ook wij in Nederland hebben boter op onze hoofd. De Joden werden gezien als 2e rangs burgers. Uitgesloten van zaken die voor de “normale” burgers heel vanzelfsprekend waren. Vervolgd, verdreven en uitgemoord. Rechteloosheid en beperkte toekomst vooruitzichten

De Joden zijn schandalig behandeld. Juist zij zouden beter moeten weten en daarom, waarom gedraagt Israël zich dan nu zelf zo.

Het land, dat nu Israël omvat, is in het begin van de vorige eeuw door de Engelse overheersing langzaamaan “gestolen” van, voor namelijk Palatijnse, boeren en arbeiders. Het grondgebied van de Palestijnen is steeds kleiner geworden tot wat het nu is. Twee kleine gebieden die nu bij de gratie van God en de Israëlische overheersing over een schijn zelfbestuur mogen beschikken. Beslissingen mogen door de instabiele besturen gemaakt worden zolang ze maar niet tegen de belangen van Israël ingaan. Voelt Israël zich om wat voor een rede dan ook bedreigd, dan behoud zij zich het recht voor de Palestijnse gebieden militair te treffen en tijdelijk te bezetten.

Maakt de PVV zich zorgen over het verkwisten van geld aan ontwikkelingshulp? Nederlandse projecten in Palestijnse gebieden worden zonder ook maar een weerwoord, een internationaal protest, met de grond gelijk gemaakt.

Vrijwel alles dat de Palestijnse gebieden binnen komt is afhankelijk aan de willekeur van de Israelische overheid. Water? Als Israël vindt dat de Palestijnen het verdienen. Voedsel? Als Israël vindt dat de Palestijnen het verdienen. Gezondheidszorg? Als Israël vindt dat de Palestijnen het verdienen. Werk? Als Israël vindt dat de Palestijnen het verdienen. Vrij reizen naar andere gebieden binnen en buiten Israël? Als Israël vindt dat de Palestijnen het verdienen. Rechtspraak en een eerlijk proces voor Palestijnen? Als Israël vindt dat de Palestijnen het verdienen. En ga zo maar door.

Ondanks de ervaringen die de Joodse gemeenschap zelf heeft met onderdrukt, vervolgt en behandeld worden als 2e rangs burgers zijn zij zelf momenteel niet beter.

Terorisme? Wie was er eerder, de terorist of de onderdrukker waar de terorist tegen strijd. (Even voor de duidelijkheid ik ben ten aller tijden tegen elke vorm van geweld en wil zeker terrorisme niet goed praten, begrijpen waarom is natuurlijk een 2e).

Terug naar het begin van dit artikel. Ik weet niet of ik met het bovenstaande wel zo veel respect voor de premier Benjamin Netanyahu zou hebben dat ik zijn hand zou willen schudden. Maar als ik dat zou weiger, zou niet niet zo in de pers uitgemolken worden. Ik ben dan ook geen Turk en ik voel me niet nauw verbonden met de Palestijnen. De PVV heeft het ook niet op mij gemunt. Boter op mijn hoofd?

Yosy

P.s. ik kan mij niet vinden in de idealen van de politieke beweging DENK. Is niet mijn beweging!

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen