Schaapje, schaapje, heb je………

(Leestijd ± 3 minuten)

Ben ik nu zo dom? Snap ik er gewoon helemaal niets van? Mijn blogs zijn voor mezelf en iedereen mag naar gelang hij wil meelezen. Reacties op artikelen plaats ik maar die zijn zeldzaam. Ik vind het ook helemaal niet erg dat artikelen die ik schrijf bijna door niemand gelezen worden. Ik schrijf ze immers voor mezelf, het helpt me om mijn gedachten een beetje te ordenen.

Ik irriteer me mateloos aan de berichten die ik op Facebook voorbij zie komen. Vluchteling dit, ouderen dat, zwarte piet die zwart moet blijven. Allemaal leuk en aardig maar allemaal zo leeg, zo zonder visie, schaapjesgedrag. De meeste mensen die berichten plaatsen en delen op Facebook plaatsen of delen het alleen maar omdat de oppervlakkige uiterlijkheid van de tekst ze aanspreekt.

Volgens mij weten de meeste mensen die op Facebook uitspraken delen niet eens waar ze het over hebben. Een voorbeeld; ” het is de schuld van het opvangen van vluchtelingen de ouderen het slecht hebben. Het geld dat nu naar de vluchtelingen gaat, de €700.000.000,-, zou, als het niet aan vluchtelingen besteed wordt, bij de ouderen terrecht komen! Eigen Volk Eerst!”. Uitspraken in die trent kom ik legio op Facebook tegen.

Waarom denk ik dat zulke uitspraken leeg, zonder visie en als schaapjesgedrag geclasiviseerd kunnen worden? Nou, heel simpel. Wanneer je de discussie met de plaatsers of delers van zulke berichten aangaat dan zijn er over het algemeen 3 reacties mogelijk;

  • Je wordt volkomen genegeerd, er word volledig niet gereageerd op je reactie.
  • Je krijgt een reactie waarbij je wordt aangerekend iemand voor een racist uit te maken.
  • Je wordt verwijderd als vriend omdat je schijnbaar tegen Zwarte Piet bent.

Het komt vrijwel niet voor dat iemand open en eerlijk de discussie met je aan gaat en jouw argumenten weerlegt.

Ik ga er vanuit dat wanneer ik iets plaats of deel wat een visie neerzet, dat ik die visie kan verdedigen. Dat ik weet waar ik het over heb en dat ik ook begrijp wat ik deel. Een visie op iets hebben geeft de mogelijkheid, wanneer iemand een andere mening heeft, van mening te veranderen of achter je visie te blijven staan. Maar hier…… Niets, ik word zelfs niet voor rotte vis uitgemaakt (wat ik respectvoller zou vinden dan zoals nu, genegeerd te worden!).

Ja, ik snap het wel. Ik zie het verkeerd. Mijn mening slaat nergens op en men wil me niet kwetsen. Ik betrap mezelf er ook op dat ik probeer mensen niet te kwetsen. Wanneer je goed onderbouwd een discussie ingaat, wil dat nog niet zeggen dat ik een hekel heb aan de persoon waar ik de discussie mee aan ga?

Voor mij lijkt het meer het eerste te zijn. Een grote groep mensen plaatst en deelt zaken waar ze niets van afweten en alleen maar de meningen van andere napraten.

Misschien zie ik het verkeerd (ik hoop het maar ik vrees…….). Ach wie ben ik, zij de gek! Ik til er veel te zwaar aan.

Yosy

P.s. Tuurlijk, dan verwijder je je Facebook account toch gewoon? Nou, misschien doe ik dat ook wel!

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen