“Meneer Rutte in de Spagaat!”

(Leestijd ± 2 minuten)

Meneer Rotte in de spagaat?Laat meneer Rutte de ware aard van onze volksvertegenwoordiging zien? Zal meneer Rutte het Nederlandse NEE bekrachtigen of zal hij doen waarvan hij vindt dat het in het belang van Nederland is.

Het gaat in mijn ogen allang niet meer om het accosatie verdrag met de Oekraïne maar het begint een principe kwestie te worden die gaat over hoe serieus een politicus zijn achterban, zijn medelanders, neemt. Hoe serieus neemt onze minister-president, meneer Rutte, ons als zijn landgenoten.

De spagaat begint steeds pijnlijker te worden. Wij Nederlanders hebben gekozen maar meneer Rutte denkt dat hij het zich kan permitteren om ons niet serieus te nemen. Wanneer een volk zo duidelijk een keuze maakt, zoals Nederland heeft gedaan met het NEE in dit eerste Nederlandse reverendum, dan is de twijfel die meneer Rutte momenteel laat zien, een belediging die afdoet aan de geest van het referendum en afbreuk doet aan de geloofwaardigheid van ons al Nederlanders. Nee, is nee, ongeacht wat je als politicus (meneer Rutte) er van vindt en dat heb je te respecteren.

Het gekonkel dat momenteel plaats vindt om het Nederlandse NEE niet aan de Europese partners te hoeven mede te delen begint langzamerhand gewoon zielig te worden. Aan alle kanten zoekt meneer Rutte steun om van het NEE een “misschien nee” te maken. Een “misschien nee” dat het verdrag met de Oekraïne niet in de weg staat. Meneer Rutte vergeet hierbij één cruciaal punt; het Nederlandse volk heeft gesproken, er is geen “misschien nee”, er is alleen NEE, Ongeacht de consucuenties! Consucuenties die voor ons als Nederlanders zijn en die wij als samenleving zullen dragen.

Meneer Rutte, wie zijn billen brand zal op de blaren moeten zitten. Had u nu maar minder neerbuigend over het referendum gedaan. Had u het referendum, voordat het plaats vond, maar serieuzer genomen en toen meer uw best gedaan om de uitslag richting een JA te krijgen. Had u niet zitten slapen en het vertrouwen laten zien dat het een NEE eigenlijk niet denkbaar zou zijn. Had u de argumenten die u nu laat zien, tegen een definitieve NEE stem, kracht bij gezet, voordat het referendum plaats had gevonden, dan had u nu misschien een JA gehad. Had u, meneer Rutte, maar niet zo arrogant geweest. Tja, een falende politicus………

Yosy

Spread the love

Reacties zijn gesloten.

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen