Lieve Kinderen.

(Leestijd ± 3 minuten)

SintLieve kinderen.  Ik zit met een groot probleem. Een heel groot probleem. Ik vier mijn verjaardag voor jullie. Elk jaar weer neem ik de tijd om vanuit mijn heerlijke zomer verblijf in Spanje, waar de zon altijd schijnt, naar jullie regenachtige, gure, Nederland te komen. Niet omdat ik van het weer houd maar omdat ik van jullie houd en graag mijn verjaardag met jullie wil vieren. Het is mijn verjaardag maar het is jullie feest, een feest voor kinderen.

Ik, lieve kinderen, ben, ondanks dat ik al heel oud ben, net zoals jullie van deze tijd. Ik heb een iPad om al jullie verlanglijstjes op te bewaren. Ik lees het laatste nieuws op mijn computer. Ik koop de meeste cadeautjes voor jullie tegenwoordig via verschillende webwinkels. Ik heb zelfs een @mail adres en zit sinds kort op Twitter.

Ik vind het belangrijk om in de tijd te leven waarin ik met jullie mijn verjaardag vier, in het hier en nu. Het wordt me alleen steeds moeilijker gemaakt. Mijn verjaardag, jullie feest, begint steeds meer een rede te worden, voor degenen die niet meer in mij geloven, om mijn liefde voor alle kinderen van Nederland te veroordelen. Ik houd van alle kinderen  en wil er ook alles aan doen om mijn verjaardag een feest voor hen te laten zijn. Ik wil als kindervriend met mijn tijd mee gaan en sta open voor verandering. Ik ben al heel oud en als ik al die tijd was blijven vast houden aan de dingen zoals ze waren dan was ik niet de kindervriend geweest die ik nu ben.

Was het vroeger zo dat er bijna geen ander kleurige kinderen waren, de tijd veranderd en tegenwoordig ben ik er ook voor deze kinderen. Ik kan het niet aanzien dat er kinderen zijn die gepest worden omdat ze de zelfde kleur hebben als dat mijn Pieten hebben. Het is al erg genoeg dat kleurverschil een rede kan zijn om minder gevonden te worden.  Dat Piet werd gezien als mijn knecht hoorde bij de tijd dat hij ook echt mijn knecht was. Ik heb hem altijd met veel respect behandeld en dat blijf ik ook doen. Het is ook uit respect voor alle kinderen dat ik nu ook vindt dat ik moet veranderen. Veranderd jullie wereld, dan verander ik mee anders blijf ik in het verleden leven en ik wil juist van deze tijd zijn.

Ik vind het heel jammer dat zowel voor als tegenstanders van de kleur van piet blijven hangen in het verleden en niet begrijpen dat ik er ben voor alle kinderen. Als jullie als alle kinderen er gelukkiger van worden dat er meer kleuren pieten zijn dan vind ik dat daar voor moet zorgen.

Piet vriendelijke website!De mensen die niet meer in mij geloven zullen moeten accepteren dat we nu leven. Ik ben anders als toen zij nog in mijn geloofde, ik ben van de kinderen van nu, niet van de kinderen van toen, die hebben het feest dat zij in hun herinneringen hebben, met de Piet zoals zij hem zagen.

Lieve kinderen, lieve ongelovigen, neem mijn verjaardag zoals hij is, een feest voor alle kinderen van deze tijd. Voor alle kinderen van vervlogen tijden, stop met het najagen van jullie herinneringen en gun mijn vrienden van nu, hun eigen feest.

Sint.

 

 

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen