En de Turkse gemeenschap zwijgt!

(Leestijd ± 2 minuten)

Op Twitter heb ik het al gevraagd. Op Facebook een oproep aan de Turkse Nederlanders? Wat vinden jullie van de huidige situatie tussen Turkije en Nederland? Het blijft stil, erg stil. Vanmiddag stond er in Rotterdam een demonstratie gepland voor de vrijheid van meningsuiting naar aanleiding van de confrontatie afgelopen zaterdag bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Door de lokale autoriteiten is toestemming gegeven om de demonstratie door te laten gaan. Ik denk dat de organisatoren aangevoeld hebben dat de demonstratie wel eens vervelend zou kunnen aflopen, zij hebben de demonstratie afgezegd.

Ik sta open voor andere culturen en vind ook dat andere culturen een verrijking kunnen zijn voor de Nederlandse samenleving. Integratie is een groot goed en erg belangrijk voor het gevoel dat bij het Nederlanderschap hoort. Een dubbele nationaliteit zou hierbij geen belemmering moeten opleveren maar lijkt hier toch op te spelen. Ik vind het moeilijk om te begrijpen dat, wanneer het land waar je voor gekozen hebt om in te leven, zo geschoffeerd wordt door een andere land, dat je dat het land waarin je woont, op deze manier de rug toe te keert. Juist de Turkse gemeenschap zou een signaal aan Turkije af moeten geven dat dhr. Erdogan en zijn kornuiten, te ver gaan. Niet reageren geeft aan dat integratie niet jou ding is en dat Turkije belangrijker is dan Nederland. Ik vraag me dan ook af wat je hier dan nog in Nederland te zoeken hebt?

Passiviteit is in mijn ogen in dit geval niet wat Nederland (en de Turkse gemeenschap) nodig heeft en verdient. Laat zien dat de integratie serieus genomen moet worden. Laat zien dat je, naast dat je Turk, ook Nederlander bent. Geef je mening en pas voor bedreigingen en intimidatie, sta open voor het debat en respecteer bestaande normen en waarden. Dan pas is er spraken van democratie.

Yosy (Nee, geen PVV-er) 

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen