Herboren?!?

(Leestijd ± 3 minuten)

Heerlijk, vanmorgen het aanbod gehad van de Woningcoöperatie in Venlo. We kunnen per 1 juni ons stulpje in Roermond inwisselen voor een rustige, gelijkvloerse woning in Belfeld. Belfeld? ja, Belfeld. Een klein dorpje in de rook van Venlo. Een mooi plantsoen voor het huis. Een twee onder één kap woninkje met een klein stukje grond er omheen. Vlak bij de A73. Vlak bij winkels. Wat wil een mens nog meer.

De sleuteloverdracht zal op 3 april plaats vinden. De huur van de woning in Roermond zeggen we waarschijnlijk per 1 juni op zodat we voldoende tijd hebben om alles rond de verhuizing te regelen. Gelukkig hebben al verschillende mensen hulp toe gezegd want wanneer ik ergens een hekel aan heb dan is het wel verhuizen, mijn lichamelijke en geestelijke beperkingen spelen mij erg parten. Ik moet duidelijk in oog houden wat het uiteindelijke resultaat zal zijn anders draai ik nu al door.

Het huisje, er moeten wel een aantal dingen aan gedaan worden. De woonkamer, de gang, de keuken, de slaapkamer moeten gesaust worden. Op de vliering willen we een kamertje inrichten voor mijn jongens. Nieuwe vloerbedekking? Hiervoor moeten de wanden aangesmeerd worden en zal er een dakraampje geplaatst worden. De tuin moet katproof gemaakt worden zodat de katten alleen nog maar bij ons in de tuin kunnen. Je zou maar weer net zulke kattenhatende buren krijgen als dat we nu hebben, nee dank je. Ons huidige huis moet ook nog voor de sleuteloverdracht naar de wensen van de verhuurder klaar gemaakt worden. Ik denk niet dat de verhuurder gesjameert is van het mooie nicotine geel dat de muren nu verfraait dus deze zullen opnieuw stralend wit gesaust moeten worden. En dan de tuin…… Toen we hier kwamen wonen was de tuin een lege kale vlakte met een paar tegeltjes. Nu is hij volledig bestraat naar onze wens. Ben benieuwd wat hij daar van vindt. De keukenkasjesdeurtjes zijn mooi rood gelakt en deze moeten ook weer wit geschilderd worden. De Patio? Mogen we die laten staan?

Verhuizen is niet mijn ding maar de motivatie is nu sterker dan ooit. Het lijkt me zo heerlijk om straks mijn oude buren gedag te zeggen met de mededeling dat wij dit dooie, asociale blokje (directe buren) gaan verlaten. Dat we verder gaan met ons leven omdat de negativiteit van onze directe buren zo een aanslag is op onze gezondheid. Dat wij deze slechte karma poel verlaten. Dat wij hebben gewonnen, wij zijn bevrijd! Dat wij geen last meer hebben van hun leugens, treiterijen, bedreigingen en minachting. Dat ik hoop dat ze een groep Erdogan of Wilders aanhangers als nieuwe buren krijgen. Mensen die eerst roepen voordat ze denken!

Tip voor de huidige buren; “Waarschuw onze nieuwe buren maar alvast voor ons, jullie kunnen vast wel een leuk verhaal over ons verzinnen. Verzinsels doorbrieven is zeker 1 van de positieve specialiteiten die jullie bezitten!” Dus dat zit wel goed!   

Maar ik zeg dat allemaal niet! Ik denk het en ik houd netjes mijn mond want anders hebben ze weer wat te zeuren bij de wijkagent en die heeft het al druk genoeg. Ik vertrek met stille trom en geniet van de gedachte dat we weer vrij zijn!

Kortom, ik heb een hekel aan verhuizen maar ik zie uit naar ons nieuwe plekje! Laat de zomer nu maar komen!

Amen. Yosy.    

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen