War Against Terror

(Leestijd ± 4 minuten)

Het zal je maar gebeuren dat je opeens geconfronteerd wordt door een aanslag die gerelateerd is aan de War Against Terror. Tuurlijk, verschrikkelijk wanneer juist die bom of die op hol geslagen vrachtwagen jouw pad kruist. Verschrikkelijk voor de individuen en de mensen die zij achter laten. Het persoonlijk drama is niet te beschrijven en confronterend voor de hele samenleving. Het voelt bijna persoonlijk en de beveiligings maatregelen kunnen je eigenlijk niet ontgaan. Even voor het moment, de stand voor 2017 voor onze Europese samenleving;

  • 11 april – Nabij de spelersbus van Borussia Dortmund ontploffen 3 bommen, geen dodelijke slachtoffers.
  • 7 april – Aanslag in Stockholm, 4 dodelijke slachtoffers.
  • 3 april – Bomaanslag in metro in Sint-Petersburg, 14 dodelijke slachtoffers.
  • 22 maart – In Londen rijdt een auto in op mensen op de Westminster Bridge, 5 dodelijke slachtoffers.
  • 3 februari – Voor het Louvre in Parijs valt een man met een machete, geen dodelijke slachtoffers.
  • …………………………………………………………….

De aanslagen in de Verenigde staten, 11 september 2001, luide de War Against Terror in. Het machtige land, De Verenigde Staten van Amerika, werd in zijn hart geraakt door een aantal aanslagen die zorgvuldig waren voorbereid door volgelingen van Al Qaida. Eén dag, ruim 3000 doden Zoveel doden waren er nog nooit in de VS gevallen op hun eigen grondgebied (Tja, uitroeiing van de oorspronkelijke Amerikaanse bewoners tijdens de kolonistie). De VS kon niet anders dan terug slaan en heeft daar de rest van de westerse wereld, zonder veel tegenstand, in meegezogen.

Al Qaida heeft altijd aangegeven dat zij pas zou stoppen met het uitvoeren van aanslagen op het moment dat alle islamitische (burger)slachtoffers die tijdens westerse acties gevallen zijn, gewroken waren. Slachtoffers die gevallen zijn door militaire acties die uitgevoerd werden door westerse mogendheden is zogenaamde niet westers georiënteerde landen. Afghanistan, Irak, Gazastrook, Libanon, en noem nog maar een paar islamitische landen, zijn de afgelopen decennia geconfronteerd met het opleggen van zogenaamde westerse waarden en normen. Westerse waarden en normen, omdat de waarden en normen die hoorde bij die landen niet paste in het straatje van de grote machthebbers. Misschien wel normen en waarden die de rijkdommen van een afwijkende landen voor de westerse wereld onbereikbaar of te kostbaar maakten.

Al Qaida is tegenwoordig nog maar een kleine speler maar de gevaarlijke en nog extremistischere spelers, zoals de volgelingen van het IS en andere extremistische Aziatische en Afrikaanse organisaties gaan verder waar Al Qaida heeft verloren.

Hoe je het ook went of keert, het is de westerse wereld die de War Against Terror is begonnen door er voor te kiezen zijn militaire superioriteit in te zetten om er zelf flink beter van te worden. Dat deze oorlog niet helemaal loopt zoals de bedoeling was is vervelend en resulteert in nog meer superieur militair geweld en nog meer (burger) slachtoffers.

De Wereld wordt momenteel meer ingedeeld in zij en wij en wij weigeren steeds meer de consequenties te aanvaarden van ons handelen. We vinden het allemaal wel best zolang we maar niet persoonlijk geconfronteerd worden met de gevolgen van ons collectieve handelen. Vluchtelingen die door de gevolgen van ons handelen aangewezen zijn op onze humanitaire medemenselijkheid worden behandeld als paria. De toegang tot een veilige haven wordt deze slachtoffers door een asociale minderheid van de bevolkingen ontzegt en misschien nog erger, een integratie door acceptatie, begrip en de bereidheid tot concessies wordt afgewezen en veroordeeld. Eigen volk eerst!!!!!

Onze doden zijn onze doden en we moeten onze wonden likken. Onze doden staan echter in geen verhouding tot het aantal doden dat wij, als westerse wereld momenteel veroorzaken. Onzichtbare doden omdat wij de kracht en het vermogen hebben om ze tot dingen te maken, hun identiteit te ontkennen. Een druk op een knop in een straaljager is voldoende.

Ik ontzeg niemand zijn recht op rouw en verontwaardiging maar begrijp wel dat op het moment dat speldenprikjes van onze vijandig gezinde bewegingen in het niet staan bij de slachtoffers die wij in hun achtertuin veroorzaken. Een ver van onze bed show maar niettemin toch een realiteit. Extremisme kan nooit goed zijn want wanneer groepen mensen extremiseren sluiten ze automatisch andersdenkende groepen uit ongeacht of dat nu islamitische of christelijke extremisten zijn.

Ja, het is gemakkelijker om naar de wapens te grijpen dan het gesprek aan te gaan en genoegen te nemen met een compromis.  Iemand die superieur is hoeft geen genoegen te nemen met een compromis!

Iedereen heeft zijn eigen waarheid en wie ben ik om daar over te oordelen.

Yosy

P.s. We boffen maar dat het IS of vergelijkbare organisaties hun zaken niet goed voor elkaar hebben. Hadden ze de zaken wel goed voor elkaar dan zouden we pas echt ondervinden wat het is om met een oorlog te leven.

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen