Van IS debacle naar een nationale EI Ramp!

(Leestijd ± 3 minuten)

Het kon niet uitblijven. Nu de Islamitische Staat verslagen is en de nieuwsleveranciers tijdelijk zonder hot nieuws zitten moet er toch een nieuwe zondebok gevonden worden. Nieuws over Trump begint uit de gratie te raken omdat het wel dan weer niet echt nieuws is, “het blijft gewoon groot en goed!”. Sexualiteit, wie weet nog wat hij tegen wie en wat, wanneer, mag zeggen? Bij Facebook rollen de zelflerende robots, elkaar in hun eigen bedachte taal uitscheldend, over de grond. Het weer is behoorlijk eentonig en de nieuwigheid van de gevolgen van de extra CO2 uitstoot beginnen een wat minder links elite uitstraling te krijgen. Nee we hebben wat nieuws nodig om het kakelende publiek bezig te houden!

Laten we het eens hebben over het ei. Je weet wel dat ding dat Columbus recht op kon late staan. Het is een goedkope oplossing die zeker de gevolgen van een terroristische aanslag benaderd. De eerste doden zijn nog niet gevallen maar de eerste politieke partijen zijn eigenlijk al van mening dat er misschien wel kamervragen over gesteld moeten worden. Alleen de PVV heeft er geen mening over zolang het maar niet voortkomt uit islamitische kippen. 

Hoeveel mensen drinken elke avond een glaasje wijn? Nou ik niet, ik heb liever een pilsje, maar neem maar van mij aan dat het aantal niet te verwaarlozen is. Deskundigen rollen over elkaar heen maar wat mij vooral bijblijft is dat de vergiftiging, die de met fipronil besmette eieren tot gevolg kunnen hebben, vergelijkbaar zijn met de giftigheid van 1 druppel wijn per dag.  1 Druppel wijn per dag is nog niet voldoende om een pasgeboren baby ook maar enige schade te berokkenen. Zelfs een muis wordt nog niet dronken van deze ene druppel. Een stap buiten de deur is gevaarlijker!

Voor en tegenstanders van het al dan niet giftig zijn van Fipronil eieren, zijn het over het, dan wel, dan niet, giftig zijn van het insecticide, veelvuldig aan het woord in de nieuwsbulletins. En wij blijven met de vraagtekens zitten??? De manier waarop de normen door de Europese gemeenschap vastgesteld worden zijn erg een de veilige kant. Proefdieren worden aan de giftige stof blootgesteld en wanneer er schadelijke gevolgen optreden dan wordt de hoeveelheid gif, gedeeld door 100, als Europese norm vastgesteld. In Sri Lanka zijn een aantal mensen geweest die geprobeerd hebben met pure Fipronil zelfmoord te plegen. De gedachte dat het drinken van een fles Fipronil had tot gevolg dat ze na een paar dagen, zonder verdere nadelige gezondheidsgevolgen, het ziekenhuis mochten verlaten.  

Eindelijk eens iets luchtigs in het nieuws waarvan het lijkt dat het grootste gevaar de nieuwsbrengers zelf zijn. Iedereen wil tenslotte het naatje van de kous weten en daar zijn de reguliere media goed in. En goed bekeken programma’s stimuleren de reclame inkomsten. Daarnaast is het meteen een goede verantwoording voor de miljoenen die er in alle controle instanties gepompt worden. Het draagt ook maar weer eens bij aan de motivatie voor het nog verder opschroeven van het besef dat we allemaal eigenlijk in een steriele ballon zouden moeten wonen.

Aankomend weekend wordt er bekent gemaakt welke eieren er beter niet gegeten kunnen worden. De nummers die er op de eieren gedrukt staan verwijzen immers naar de vergiftigde bedrijven. Dat er met dit “niet” nieuws een hele groep hardwerkende mensen samen met honderdduizenden legkippen de nek omgedraaid wordt laten we voor het gemak maar even buiten beschouwing.

Nee, neem dan België. Daar wordt gewoon voor het gemak vanuit overheidswegen gewoon actie ondernomen. De Belgen zijn er goed in om van iets weinig zeggends, iets weinigzeggends te laten blijven. Gewoon handelen en verder geen gezeur. Net zoals de hele zwarte pieten discussie bijvoorbeeld, gewoon daadkrachtig optreden, gewoon handelen en hardhandig de knoop doorhakken.

Maar wij Nederlanders? Wij hebben er weer een nationale ramp bij en zullen daar voorlopig nog wel even zoet mee zijn. Tja, je moet toch iets om de nieuwsberichten gevuld te krijgen en de bevolking geïnteresseerd te houden. Het houd ze van de straat!

Yosy    

(Meer Informatie? Lees dit artikel of Google maar eens op “giftigheid Fipronil”)

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen