Een kleine groep Medelanders.

(Leestijd ± 2 minuten)

Eigen volk eerstHet raakt mij persoonlijk. Persoonlijk omdat het Medelanders zijn die klakkeloos andere nalopen en naroepen zonder echt na te denken over wat ze zeggen. Persoonlijk omdat het gemak waarmee een groep van mijn medelanders er voor kiezen om hun “ellende” en verontwaardiging af te wimpelen op een groep mensen die dat niet verdienen. Schaapjesgedrag in het jezelf beter voelen dan een ander. Een ander die zo ie zo al een veel zwakkere positie in onze maatschappij hebben en vrijwel geen weerwoord kunnen geven. Gebrek aan lef. Het niet in hun hoofd halen om echte oorzaken aan de kaak te stellen.

Ik heb het hier over de vele oproepen op o.a. Facebook over het misplaatste feit dat het geld dat naar vluchtelingen gaat ten koste gaat van het geld dat naar ouderen en de zorg gaat. Vanzelfsprekend is het zo dat het geld dat naar vluchtelingen gaat niet naar de zorg en de ouderen kan gaan. Elke euro kan maar 1 keer uitgegeven worden maar er zijn zo veel dingen die veel geld kosten maar ten allertijden onder zouden moeten doen aan een stuke menselijkheid. Gelukkig is er maar een kleine groep Medelanders die er deze anti-vluchtelingen mening op na houden, helaas is het wel deze kleine groep mensen die de meeste herrie maken op het internet. Persoonlijk vind ik deze uitspraken en Facebookplaatsingen getuigen van gebrek aan gezond verstand.

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van een plaatsing van bovenstaande afbeelding door een “Facebookvriend”. Een “Facebookvriend” waar ik veel respect voor heb.  Ik heb de volgende reactie onder de afbeelding geplaatst……….

“Het slaat nergens op om geld dat naar vluchtelingen gaat te zien als geld dat wordt weggehaald bij ouderen en de thuiszorg. Het geld dat voor de vluchtelingen bedoeld is is maar een schijntje vergeleken bij de financiering van defensie en andere “rechtse” hobby’s. Uitgaven die alleen maar bedoeld zijn als verkapte subsidies voor de boven modaal verdienende Medelanders en het bedrijfsleven. Uitgaven zoals hypotheekrente aftrek, belastingafspraken tussen de overheid en de multinationals (Apple, Microsoft, Samsung, Shel enz) leegstand subsidies op niet te verhuren kantoorpanden en winkels, privatisering sociale huurwoningen, bijdragen aan de EU en de Navo enz. Een veelfout van het geld dat naar vluchtelingen gaat wordt verspeeld aan deze uitgaven. Uitgaven waarvoor gekozen wordt. Niet omdat het noodzakelijk is maar gewoon omdat mensen en bedrijven die in mijn ogen voldoende geld hebben meer willen hebben.

Dus prima om dan vluchtelingen om een “habbekrats” te veroordelen maar vergeet niet dat deze uitspraak erg kortzichtig kan overkomen. De vluchtelingen hebben geen stem om zich te verweren”.

Denk niet dat het veel uitmaakt.

Yosy

Spread the love

@mail updates?

Laat je @mail achter en krijg een bericht bij een SiteUpdate.

Europese wetgeving verplicht mij om u er op te wijzen dat deze site Cookies gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen om voor u (en voor mij) bepaalde dingen bij te houden. De cookies op Yosy.nl houden o.a. bij of u al eerder op Yosy.nl bent geweest. Wanneer u reageert op een artikel moet u een aantal gegevens invullen die ook op uw computer worden opgeslagen zodat u bij een volgende keer reageren niet alle gegevens nogmaals hoeft in te vullen. View more
Accepteren
Afwijzen